ms.detector.media
MediaSapiens
31.03.2020 10:42
Де перевіряти офіційні дані про коронавірус в Україні: дві онлайн-карти (ОНОВЛЕНО)
Де перевіряти офіційні дані про коронавірус в Україні: дві онлайн-карти (ОНОВЛЕНО)
Інтерактивна панель представляє офіційні дані МОЗ України, які передають державним органам влади з регіонів.

Широкої популярності набула карта поширення коронавірусу у світі від фахівців університету Джона Хопкінса (США). Щодня цю карту моніторять сотні тисяч людей з усього світу.

Офіційні дані МОЗ

В Україні теж є своя онлайн-карта, де можна дізнаватися дані щодо захворюваності, щодо підозр у наявності коронавірусу в людини, щодо кількості ліжкомісць у лікарнях країни по областях. Карта була запущена за підтримки директорату з питань регіональної політики і децентралізації Офісу президента. На ній є пошук за датами, починаючи з 27 лютого 2020-го.

Станом на першу половину дня 31 березня, згідно з даними пресслужби МОЗ, кількість інфікованих коронавірусом зросла до 549. З них 13 летальних (2 за останню добу), 8 пацієнтів одужало. За добу підтверджено 69 нових випадки хвороби.

Карта оновлюється щодня. Зеленим кольором позначені наявні лікарні, які можуть прийняти хворих. Помаранчевим — кількість та локалізація підозр у захворюваності, червоним — підтверджені випадки. Є й таблиця, де можна слідкувати за показниками в динаміці.

Карта від РНБО

Крім того, ще одну електронну карту поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні створли у РНБО, йдеться на сайті відомства. Там теж регулярно оприлюдюють офіційні дані.

На онлайн-карті від РНБО щодня оновлюються дані щодо лабораторно підтверджених випадків захворювання; кількості хворих; кількості тих, хто одужав; кількості померлих; кількості підозр стосовно ймовірного інфікування в Україні. Немало користувачів відзначають зручність користування картою.

Нагадаємо, МОЗ України повідомило про спільну інформаційну кампанію з Facebook. У стрічці новин користувачів будуть з’являтися оголошення з офіційною інформацією про коронавірус.

Фото: Delo.ua

ms.detector.media