ms.detector.media
18.03.2020 18:12
Покарано шістьох українців, які розповсюджували фейки про коронавірус — СБУ
Покарано шістьох українців, які розповсюджували фейки про коронавірус — СБУ
До адміністративної відповідальності за маніпуляції та спроби дестабілізації суспільної обстановки притягнуто 5 осіб у Чернівецькій та Луганській областях. В Одесі на провокатора відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляють на сайті СБУ. Силовики відзначають, що користуючись ситуацією, зловмисники збурюють паніку та протестні настрої серед громадян.

Одного з таких провокаторів виявили в Одесі.

«Він не лише розповсюджував неправдиву інформацію про  коронавірус, але й публікував матеріали із закликами до зміни територіальних меж та державного кордону України. А це є кримінальним правопорушенням, передбаченим ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України», — пише СБУ.

У Чернівецькій та Луганській областях на 5 осіб складено адміністративні протоколи за поширення інформації, яка дестабілізує суспільну обстановку. Про один з таких випадків MediaSapiens повідомляв 17 березня. Тоді мова йшла про  34-річного чоловіка з міста Лисичанськ.

«Крім того СБУ фіксує появу великої кількості деструктивних спільнот на різних інформаційних майданчиках та появу неправдивих публікацій у проросійських ЗМІ. Наразі вживаються заходи щодо блокування їх діяльності та притягнення провокаторів до відповідальності», — зазначає відомство.  

Нагадаємо, за інформацією Reuters, у ЄС звинувачують Росію у поширенні дезінформації про коронавірус.

Гловне зображення: Букви 

ms.detector.media