ms.detector.media
17.03.2020 13:28
Модератори на карантині — YouTube фільтруватиме ролики за допомогою штучного інтелекту
Модератори на карантині — YouTube фільтруватиме ролики за допомогою штучного інтелекту
Ролики на відеоплатформі тимчасово фільтруватимуть без участі людей.

Про це YouTube повідомила у своєму блозі. Зазвичай штучний інтелект лише сигналізує про ймовірно проблемний контент. Перед його видаленням з платформи ролики додатково оглядали модератори.

Утім через карантин, що введений з огляду на поширення коронавірусу, працівники не можуть займатися такою роботою.

«В результаті нових заходів, які ми вживаємо, ми тимчасово почнемо більше покладатися на технології, щоб справитися з роботою, яку зазвичай виконують рецензенти.

Це означає, що автоматизовані системи почнуть видаляти деякий вміст без огляду людей, тому ми можемо продовжувати діяти швидко, щоб видалити насильницький вміст і захистити нашу екосистему», — пише компанія

YouTube попереджує, що автори відео тепер можуть помітити більше блокувань роликів, ніж зазвичай. Користувачам радять оскаржувати такі рішення платформи, якщо вони з ним незгодні. Проте і розгляд таких скарг поки сповільнений.

Також компанія каже, що буде «більш обережна» із відео, які рекламуються.

Платформа продовжить свою політику щодо коронавірусу. Вона передбачає видалення роликів, де людей закликають не звертатися до лікарів чи рекламують сумнівні препарати від хвороби.

Нагадаємо, раніше  Facebook, Google і Twitter видали спільну заяву щодо протидії фейкам про коронавірус.

«Ми тісно співпрацюємо над зусиллями щодо реагування на Covid-19. Ми допомагаємо мільйонам людей залишатися на зв'язку, а також спільно протидіємо шахрайству і поширенню дезінформації щодо вірусу, розміщуємо достовірний контент у наших мережах, а також представляємо важливу нову інформацію в координації з державними управліннями охорони здоров'я по всьому світу», — йдеться в документі.

Головне зображення: Forbes

ms.detector.media