ms.detector.media
MediaSapiens
17.03.2020 13:03
TikTok блокує відео з «некрасивими» людьми та бідністю — ЗМІ
TikTok блокує відео з «некрасивими» людьми та бідністю — ЗМІ
Модератори соцмережі TikTok отримували інструкції, у яких їх просили публікувати «тільки гарні відео». Також відео аналізували наявність критики китайської влади, пише The Intercept.

Модератори соцмережі TikTok, яка входить у трійку найпопулярніших додатків світу, отримали доволі незвичні інструкції. Їх нібито просять видаляти пости від некрасивих та бідних користувачів.

Працівники соцмережі повинні перевіряти відео на наявність тріщин у стінах, на фоні яких знімають відео, на наявність «нецензурних» прикрас, а також на критику китайської влади. Ці та інші інструкції містилися у розісланих модераторам внутрішніх документах, які опинилися у розпорядженні видання The Intercept.

«Якщо зовнішність персонажа або знімального оточення не гарна, відео буде менш привабливим, не вартим бути рекомендованим новим користувачам», — йдеться в одній з інструкцій.

Модератори повинні були блокувати відео, в яких люди мають «неправильну» форму тіла, «некрасиві» риси обличчя, карликовість, помітний на відео «пивний живіт», коли ті мають занадто багато зморшок, порушення зору і інші особливості зовнішності.

Також модератори TikTok повинні були блокувати відео, які зняті в трущобах, у сільських полях, в старому житлі. Виняток робився для красивих природних пейзажів у сільській місцевості.

Прес-секретар TikTok Джош Гартнер прокоментував виданню, що політики придушення відео з непривабливими або бідними людьми дійсно існували, але були раннім спробом запобігти хуліганству, а зараз вже не використовуються. За даними Intercept, політики модерації діяли до кінця 2019 року.

Це вже не перший випадок, коли модераторам соцмережі дають суперечливі інструкції. Британське видання The Guardian виявляло, що їх просили блокувати контент на тему ЛГБТ.  Згодом цей же сайт виявив, що соцмережа блокує контент про Путіна та Кадирова.

Також MediaSapiens писав велику статтю-огляд тенденцій соцмереж за 2019 рік. Зокрема, ми вказували, що TikTok знову опиняється на лідерських позиціях серед користувачів по всьому світу.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media