ms.detector.media
16.03.2020 17:07
Microsoft запустила інтерактивну карту з новинами про коронавірус
Microsoft запустила інтерактивну карту з новинами про коронавірус
Карта постійно оновлюється даними щодо кількості офіційно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, а також показує останні новини щодо хвороби за країнами. Дані доступні лише англійською мовою.

Про це пише The Verge. Інтерактивна карта від Microsoft показує, скільки людей захворіли на китайський коронавірус, скільки від нього померли та одужали. Дані можна подивитися за кожною країною окремо.

Крім того, натиснувши на країну, в новому вікні з’являються останні новини щодо хвороби у цій державі. Проте інформація доступна лише англійською мовою. Крім того, з України карта не завжди коректно спрацьовує. Для того, щоб відкрилося вікно з новинами, нам довелось використати VPN.

«На жаль, новини, які подаються, не завжди є найбільш свіжими або корисними для розуміння поточного стану пандемії, що розвивається», — зазначає The Verge. Приміром, щодо Нідерандів журналістам карта показала новину двотижневої давності.

Хоча щодо України карта показала MediaSapiens свіжу новину з Reuters «Україна зупинила контрабанду масок, а міста оголосили про закриття закладів».

Microsoft заявляє, що карта постійно збирає дані з ключових джерел, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ), центри США з контролю та профілактики захворювань (CDC), Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) та Вікіпедію. Видання пише, що дані оновлюють приблизно раз на годину.

Раніше онлайн-карту з даними щодо кількості хворих створили розробники з Центру системних досліджень та інжинірингу з Університету Джонса Гопкінса (США). Вона доступна тут.  

Нагадаємо, МОЗ України повідомило про спільну інформаційну кампанію з Facebook. У стрічці новин користувачів будуть з’являтися оголошення з офіційною інформацією про коронавірус.

ms.detector.media