ms.detector.media
12.03.2020 11:50
На рекламу у Facebook українці в середньому клікають 21 раз — дослідження
На рекламу у Facebook українці в середньому клікають 21 раз — дослідження
Аудиторія Facebook в Україні досягла 14 млн, Instagram — 11,5 млн. Загальна унікальна аудиторія, яку можна досягти через рекламні інструменти Facebook в Україні, — 19,5 млн.

Про це йдеться у новому дослідженні компанії PlusOne. Цифри наведені на основі даних рекламного кабінету Facebook з урахуванням Донецької та Луганської областей.

Користувачі українського Facebook продовжують активно реагувати на рекламу, пишуть у дослідженні. У січні 2020-го року середньостатистичний користувач клікнув на оголошення 21 раз.

Також у порівнянні з початком минулого року українські користувачі Facebook активніше ставлять лайки та включаються в обговорення публікацій.

«Україна займає друге місце у світі за часткою жінок у популярних соціальних мережах — 57%. Це 11 мільйонів користувачок. На першому місці — Білорусь, на третьому — Вірґінські Острови», — зазначають аналітики.

Україна залишається одним із лідерів за проникненням Instagram у порівнянні із сусідніми країнами та великими європейськими державами. Instagram істотно випереджає Facebook серед молодих користувачів до 28 років.

Серед обласних центрів Facebook найбільш популярний в Чернівцях та Рівному (91%), Луцьку (89%) та Ужгороді (88%). Instagram так само найпопулярніший у Чернівцях (71%), на другому місці Одеса (67%), на третьому Рівне (61%).

«За кількістю користувачів Instagram випереджає Facebook і активно зростає у вікових групах до 27 років. Водночас до 19 років фіксуємо спад аудиторії: такі користувачі можуть створювати акаунт повторно і вказувати, що є повнолітніми, або переходити до інших соціальних мереж (зокрема, TikTok). Facebook втрачає аудиторію до 33 років. Однак активно зростає серед користувачів 39+», — додають аналітики.

Також вони пишуть, що українські користувачі менше «гуглять» Facebook, адже більшість уже має додаток соціальної мережі на своїх мобільних пристроях або переходить на сайт одразу за лінком.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Facebook блокує рекламу, яка обіцяє вилікувати коронавірус.

Фото: agence90.fr

ms.detector.media