ms.detector.media
Володимир Малинка
«MediaSapiens»
11.03.2020 17:31
«Шевченко боровся з радянською владою»: 24 канал прокоментував помилку ведучої
«Шевченко боровся з радянською владою»: 24 канал прокоментував помилку ведучої
9 березня 24 канал розповів про пам’ятну дату — день народження Тараса Шевченка. Проте у розповіді йшлося, зокрема, що «він боровся з радянською владою». На каналі кажуть, що ведуча обмовилася.

На 24 каналі 9 березня розповіли про Тараса Шевченка. Цього дня відзначали 206 років з дня народження відомого поета та художника.

Проте у розповіді інтернет-користувачі помітили помилку.

Телеведуча Тетяна Шевченко повідомила, що поет нібито протистояв радянській владі. Хоча Тарас Шевченко помер у 1861 році, коли у Росії при владі був імператор Олександр II. Лідер більшовиків Володимир Ленін народиться лише за дев’ять років — у квітні 1870 року.

«За свої 47 років життя Тарас Шевченко став одним із найвидатніших людей України: був членом Кирило-Мефодіївського братства, активно протистояв радянській владі. Через свою проукраїнську діяльність двічі перебував у засланні», — сказала ведуча Тетяна Шевченко у випуску новин.

Зараз цей випуск новин вже недоступний на YouTube-каналі 24 каналу.

PR-директорка каналу Олена Філь сказала MediaSapiens, що ведуча обмовилася — несвідомо припустилася помилки.

«Іноді так трапляється. Жодних роз’яснювальних робіт не проводилося — у цьому немає потреби», — заявила Олена Філь.

Прокоментувала ситуацію і сама ведуча Тетяна Шевченко.

«Так, помилка неприпустима, але вона несвідома. До того ж, для мене слова радянський/імперський/російський давно стали синонімами слова зло. Шевченко боровся зі злом», — сказала вона.

Ігор Чичкань, продюсер новин 24 каналу, додав, що «обмовки в прямому ефірі, на жаль, іноді трапляються чи не з кожним телеведучим чи журналістом».

Нагадаємо, нещодавно Ватикан запевнив, що чутки про хворого на коронавірус Папу не відповідають дійсності.

ms.detector.media