ms.detector.media
09.03.2020 13:36
Twitter вперше позначив відео, яке ретвітнув Трамп, як маніпуляцію
Twitter вперше позначив відео, яке ретвітнув Трамп, як маніпуляцію
7 березня директор по медіа Білого дому Ден Скавіно опублікував у соцмережі відео, де кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден говорить: «Вибачте. Ми можемо лише переобрати Дональда Трампа».

Про це пише Reuters.

Але це виявилось лише уривком відео, тож слова Байдена вирвані з контексту. 

«Вибачте. Ми можемо переобрати Дональда Трампа лише у тому випадку, якщо ми всі тут розпочнемо кругову стрілянину. Це має бути позитивна кампанія, тому приєднуйтесь до нас», - сказав політик насправді.

Допис Дена Скавіно зі скороченим відео ретвітнув президент США Дональд Трамп. Його ретвіт соцмережа позначила як маніпуляцію.

Sleepy Joe????in St. Louis, Missouri today:

“We can only re-elect @realDonaldTrump.”#KAG2020LandslideVictory???????? pic.twitter.com/FT4q2MWfcD

— Dan Scavino (@DanScavino) March 8, 2020

З 5 березня Twitter змінив свою політику та вирішив позначати дописи твіти з маніпулятивним та фейковим контентом, зокрема, глибокими фейками та відредагованими відео.

Водночас у компанії повідомили, що маркування твіту як маніпулятивного можуть побачити не всі користувачі. Якщо переходити за посиланням на конкретний допис або шукати його, то позначення не буде. Але якщо побачити твіт у власній стрічці у соцмережі, тоді маркування буде. Наразі Twitter намагається виправити це так, щоб маркування було завжди.

Водночас помічник Трампа Ден Скавіно висловив власну думку, що відео не було маніпулятивним.

Раніше повідомлялось, що Twitter попереджатиме про фейкові пости політиків яскравим кольором.

ms.detector.media