ms.detector.media
02.03.2020 16:54
«Страна.ua» запустила фейк про Держбюро розслідувань – САП
«Страна.ua» запустила фейк про Держбюро розслідувань – САП
Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що інтернет-видання «Страна.ua» опублікувало фейковий витяг з Єдиного реєстру досудових рішень про кримінальне провадження, якого не існує.

Про це 2 березня повідомляється на Facebook-сторінці САП.

Йдеться про матеріал «Страни.ua» – «Блокируют пидозру Порошенко, забирают дела, ставят на прослушку. Как НАБУ и генпрокурор воюют против ГБР». У матеріалі зазначається, що 27 лютого 2020 року прокурори зареєстрували провадження за ч.2 ст.364 ККК щодо посадовців Державного бюро розслідувань.

Посадовці ДБР нібито «з метою одержання неправомірної вигоди за домовленістю з іншими громадянами планують призначати на керівні посади в центральний апарат ДБР від начальників управлінь до рядового складу».

У САП, своєю чергою, заявили, що не вносили відомості за вказаним фактом до ЄРДР.

«Походження документа, оприлюдненого інтернет-виданням "Страна" взагалі невідоме. Звертаємо увагу, що фото документа, оприлюдненого виданням "Страна" та зразок оригінального витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань в іншому кримінальному провадженні за 27.02.2020 суттєво відрізняються.

Так, у підробці не вказана точна дата реєстрації документа, ключові фрази написані більш простіше – замість "короткий виклад обставин" написано – "фабула", замість "правова кваліфікація кримінального правопорушення" – просто "правова кваліфікація" та ще безліч неточностей та невідповідностей з оригінальним витягом. Це свідчить про грубу та непрофесійну підробку документа, викладеного на сайті інтернет-видання», – йдеться в повідомленні.   

Нагадаємо, раніше «Страна.ua» та телеграм-канали просували фейк про вбивство силовиків на Закарпатті.

ms.detector.media