ms.detector.media
28.02.2020 10:40
У двох областях СБУ знайшла агітаторок сепаратизму у соцмережах
У двох областях СБУ знайшла агітаторок сепаратизму у соцмережах
В Донецькій та Сумській областях жінки популяризували у соцмережах терористичні організації «Л/ДНР» та агітували за так звану «Новоросію».

Як пише СБУ, одна з жінок мешкає у Маріуполі та регулярно розміщувала на персональних сторінках однієї із заборонених соціальних мереж сепаратистський контент.

У публікаціях, зокрема, містилися заклики до порушення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни. Зловмисниця популяризувала терористичні організації «Л/ДНР», підтримувала ідею виходу південно-східних регіонів зі складу України.

Інша жінка з Конотопа на Сумщині у соцмережах агітувала за так звану «Новоросію», а також підтримувала ідею створення фейкової «Сумської народної республіки».

Наразі мешканці Маріуполя повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність) Кримінального кодексу України. Жителька Конотопа підозрюється за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 ККУ.

Нагадаємо, нещодавно СБУ повідомляла, що заблокувала діяльність великої «ботоферми». З їхньою допомогою створювали і просували фейкові акаунти та спільноти для проведення незаконних операцій в інтернеті.

Зображення: ahaweek

ms.detector.media