ms.detector.media
27.02.2020 10:57
Секретар РНБО назвав «викликом» маніпуляції у телеграм-каналах
Секретар РНБО назвав «викликом» маніпуляції у телеграм-каналах
Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що у них є програмний комплекс, який моніторить інформаційний простір.

Про це він сказав у інтерв’ю для Liga.net. Раніше це видання детально описувало, як маніпулюють анонімні телеграм-канали в Україні. За їхнє ведення можуть платити тисячу доларів на місяць. Схема написання постів приблизно така: 33% — правда, 33% — напівправда і ще 33% — фейк. 

«У нас є програмний комплекс, який моніторить інформаційний простір. Ми розробляємо своє бачення того, як це має відбуватися на території України. Але питання складне, тому що проникнення всіх цих речей може відбуватися з будь-якої точки світу. Ви можете сидіти де завгодно і спамити. Це виклик», — заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Також він прокоментував ситуацію з комунікацією Офісу президента щодо евакуації українців з Уханю.

«Достатньо в месенджері написати: все пропало. І якщо Офіс президента на все буде реагувати... Ще раз кажу, цим повинна займатися окрема інституція, яка пояснила б людям, що нічого страшного немає. Звичайний грип, до якого ми всі звикли, забирає набагато більше, ніж коронавірус. До того ж, на сьогодні ситуація змінилася, вже є ліки. Графіки смертності кожного дня йдуть вниз», — наголосив пан Данілов.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, як в Україні запускають інформаційні кампанії. Інсайдерка Оксана Мороз розповідала, що одна така кампанія може обходитися ініціаторам у $50 тис.

Фото: 24 канал

ms.detector.media