ms.detector.media
MediaSapiens
24.02.2020 11:28
Twitter попереджатиме про фейкові пости політиків яскравим кольором
Twitter попереджатиме про фейкові пости політиків яскравим кольором
Платформа мікроблогів тестує новий спосіб боротьби з дезінформацією.

Соцмережа Twitter під повідомленнями громадських діячів і політиків найближчим часом зможе залишати попередження про те, що вони містять некоректну або фейкову інформацію. Про це повідомляє NBC News.

Зазначається, що такі попередження будуть написані на яскраво-помаранчевому тлі. У них буде говоритися про те, що твіт містить «шкідливу дезінформацію» а також те, що що через це частота його показів буде знижена.

Ось так виглядатиме нововведення:

 

Видання пише, що під попередженням будуть розташовані твіти верифікованих адміністрацією Twitter незалежних фактчекерів, журналістів та інших користувачів, які отримають відповідні права за аналогією з «Вікіпедією». У них будуть міститися коментарі, що пояснюють, що саме в оригінальному твіті є брехнею та маніпуляціями.

У Twitter підкреслили, що це лише один з варіантів для боротьби з дезінформацією, які зараз тестуються. За словами представників компанії, таких способів буде декілька.

Терміни введення нових функцій в компанії також не уточнили. При цьому в Twitter відзначили, що розглядають дезінформацію як «критичну проблему» спільноти, передає Liga Tech.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Twitter активізує боротьбу з глибинними фейками.

Фото: zaxid.net, nbcnews.com

ms.detector.media