ms.detector.media
21.02.2020 17:17
Армія ботів писала чверть усіх твітів про зміни клімату — дослідження
Армія ботів писала чверть усіх твітів про зміни клімату — дослідження
Про це йдеться у дослідженні Браунського університету, що у США.

Як пише The Guardian дискусія у соціальних мережах щодо змін клімату була видозмінена завдяки армії автоматизованих фейкових акаунтів — ботів. Аналітики з Браунського університету дослідили 6,5 млн твітів, які були опубліковані за декілька днів до та місяцем пізніше заяви президента США Дональда Трампа 1 червня 2017 року про вихід з Паризької кліматичної угоди.

Дослідники виявили, що чверть усіх твітів про зміни клімату (в середньому за день) вироблялись ботами.

Ця частка була вищою у певних темах. Приміром, боти створили 38 % від усіх твітів, де наукові дані називали фейковими, та 28 % від твітів про нафтового гіганта Exxon. Натомість серед дописів, в яких підтримували екоактивістів, частка ботів була лише 5 %.

«Аналіз мільйонів твітів з періоду, коли Дональд Трамп оголосив, що США відмовляться від Паризької кліматичної угоди, виявив, що боти, як правило, вітали президента з його рішенням та поширювали дезінформацію щодо наукових даних», — пише видання.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що СБУ викрила ще одну ботоферму в Україні. За інформацією спецслужби, цими «послугами» користувались «ватажки» незаконних збройних формувань так званих «ЛНР» і «ДНР».

Зображення: cnet.com

ms.detector.media