ms.detector.media
MediaSapiens
Катерина Гончарова
20.02.2020 15:55
Евакуація літака з Уханя: протести українців в регіонах висміюють у фотожабах
Евакуація літака з Уханя: протести українців в регіонах висміюють у фотожабах
Коронавірус настільки схвилював українську громадськість, що в кількох регіонах (зокрема, на Львівщині та на Полтавщині) відбулися протести проти можливого розміщення там людей після повернення літаком із Уханя.

В мережі висміюють поведінку українців в різних куточках України, які протестують, перекривають дороги та палять шини, висловлюючи незгоду з розміщенням у їх населених пунктах громадян України та інших держав, що прилетіли з Ухані. І це при тому, що всі заявлені на рейс до України з Уханя виявилися здоровими, заявили у МОЗ.

У середу, 19 лютого, проти розміщення в місцевих закладах охорони здоров'я пасажирів літака з Уханя протестували у Винниках на Львівщині. Коли стало відомо, що українці та інші громадяни прибудуть на Полтавщину, протестувати почали і там. 20 лютого через ймовірне прибуття людей з Уханя до селища міського типу Нові Санжари на Полтавщині там проходять протести та вже відбулися сутички.

У Facebook пишуть про неприпустимість поведінки, коли українці хочуть не допустити розміщення людей в будь-якому куточку держави. У багатьох агресивна поведінка українців викликала щирий подив.

Хтось із користувачів звертає увагу на те, що в створенні «народного бунту» винні ЗМІ, які штучно роздувають паніку навколо коронавірусу, адже офіційно жодного хворого в Украї станом на 20 лютого не зареєстровано.

Інші пишуть про неготовність МОЗ та місцевих лікарень приймати таких хворих та жаліються на брак комунікації державних органів із населенням. Багато хто просто постить дотепні меми та жарти.

«Закриті джерела повідомляють, що на борту не 74 здорових українців, а 150 заражених китайців. До того особливо небезпечним штамом - мутованим коронавірусом. Літак спеціально зробив 9 кіл навколо Полтавської та Харківської областей, щоб розбризкати над мільйонами українців вірус. 150 китайців ходили в туалет літака, в той час поки він кружляв», жартують у пабліку «Киев, я люблю тебя».

Немало мемів публікує і паблік «Перша приватна мемарня».

 

Нагадаємо, раніше MedpaSapiens писав, що Зеленський після поїздки в Оман став героєм фотожаб у Facebook.

ms.detector.media