ms.detector.media
MediaSapiens
19.02.2020 11:12
Російські ЗМІ поширюють фейк про «відсутність» «Бука» в районі катастрофи MH17
Російські ЗМІ поширюють фейк про «відсутність» «Бука» в районі катастрофи MH17
В мережі оприлюднили «документи» нібито розвідки про те, що в районі катастрофи літака малазійських авіаліній MH17 «не було жодного «Бука». Російські ЗМІ швидко почали робити про це фейкові новини.

Про черговий фейк російських ЗМІ на своїй сторінці в Facebook написав Василь Максимов, передає Цензор.НЕТ.

За словами користувача, колишня працівниця каналу Russia Today Яна Єрлашова пішла з каналу, щоб зайнятися «незалежною журналістикою». Вона зареєструвала сайт Bonanza media.

«Яна давно і серйозно стурбована тим, щоб довести непричетність РФ до загибелі рейсу MH-17 на Донбасі. Яна викладає на власний ресурс (з поштою на Яндексі) якісь скани «документів», — зазначив Максимов.

Він зазначив, що після публікації цих «матеріалів», російські ЗМІ почали писати «з посиланням на розвідку», що в районі катастрофи MH17 не було жодного «Бука» (зенітно-ракетного комплексу, який, за свідченнями міжнародних розслідувачів, і збив літак ).

«Ботоферми вже щосили тиражують дезінформацію», — зауважив він.

Користувач додав, що йому достатньо було всього 10 хвилин, щоб визначити джерело фейкової інформації. В той же час у російських ЗМІ цього не перевіряли.

«Але агресивна військова пропаганда працює саме так», — звернув увагу пан Максимов.

Цензор.НЕТ відзначає, що новини з заголовком приблизно такого змісту «У районі катастрофи MH17 не було жодного «Бука» вже опублікували немало відомих російських ЗМІ така як ТАСС, Газета.ру, Известия та інші.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що гендиректор «Первого канала» назвав помилкою фейк про винищувач, який нібито збив малайзійський Boeing MH17.

Фото: crime.in.ua

ms.detector.media