ms.detector.media
18.02.2020 11:14
Анджеліна Джолі допомагатиме BBC створювати курс з медіаграмотності
Анджеліна Джолі допомагатиме BBC створювати курс з медіаграмотності
Голлівудська акторка долучиться до створення курсу для підлітків віком 7-14 років.

Курс розробляють в рамках ініціатив BBC Learning та Microsoft Education. Про це повідомляли наприкінці січня.

Курс має допомогти підліткам розвинути критичне мислення та надати інструменти для того, щоб розуміти, оцінювати та розбиратися у контексті новин. Крім того, це має заохотити їх бути активними громадянськими журналістами, які можуть точно повідомляти про навколишній світ.

Пілотні десять епізодів розроблятиме BBC World Service. Анджеліна Джолі буде виконавчим продюсером програми.

«Основна мета — допомогти дітям отримати доступ до неупередженої інформації найвищого редакційного стандарту та глибшого розуміння різних питань, з якими стикаються однолітки в інших куточках світу», — пише Microsoft.

Творці планують розробити продукт, який буде актуальним по всьому світу. Спочатку вони зроблять програми англійською, проте надалі планують адаптувати їх до різних мов. Таким чином хочуть залучити дітей, приміром і в Аргентині, і в Занзібарі.

«Всі ми, хто зібрався в цьому проєкті, відчувають велику відповідальність перед молоддю. Ми хочемо переконатися, що ми зможемо створити програму, яка допоможе їм розібратися в світі, в якому вони живуть, і з проблемами, з якими вони стикаються, а також допоможе їм зв'язати їх з іншими дітьми по всьому світу», — сказала Анджеліна Джолі.

Крім того, Анджеліна Джолі спільно з BBC World Service розробляють англомовну телепрограму.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens розповідав, як медіаграмотності навчають школярів у Фіндяндії. У 2019 році ця країна посіла перше місце в рейтингу Індексу медіаграмотності.

Фото: Haspers Bazar

ms.detector.media