ms.detector.media
17.02.2020 17:48
Керівник Facebook пояснив, що впливає на формування нашої стрічки новин
Керівник Facebook пояснив, що впливає на формування нашої стрічки новин
Про це Марк Цукерберг сказав під час 56-ї Мюнхенської конференції з безпеки.

Як пише The Guardian, керівнику Facebook вказали, що алгоритми компанії заганяють користувачів в інформаційну бульбашку, тому що пропонують їм лише ту інформацію, яка їм подобається. На це Марк Цукерберг відповів, що вони намагаються «балансувати погляди».

«На баланс постів у стрічці новин більше впливає те, чим ви ділитеся, аніж те, що ви хочете там бачити. Якщо у вашого двоюрідного брата була дитина, нам краще переконатися, що інформація про це перебуває згори стрічки новин», — сказав він.

Також він підтримав державну регуляцію компанії у чотирьох напрямках: висвітлення виборів, політичному дискурсі, конфіденційності та транспортуванні даних.

Крім того, керівник компанії визнав, що Facebook надто повільно реагувала на загрози зовнішнього втручання у виборах країн. Але зараз фірма вклала великі кошти, що дозволило краще протистояти таким маніпуляціям. Водночас Марк Цукерберг розповів, що нині втручатися у хід виборів через соціальні мережі намагаються не лише з-за кордону, але й сили всередині країн.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Facebook ліквідувала мережу антиукраїнських сторінок, які вели російські спецслужби.

Фото: The Verge

ms.detector.media