ms.detector.media
MediaSapiens
14.02.2020 11:44
У Мінцифри показали, як може виглядати електронний паспорт громадянина України
У Мінцифри показали, як може виглядати електронний паспорт громадянина України
Михайло Федоров запропонував громадськості три варіанти дизайну електронного паспорта. Один з них будуть реалізовувати у мобільному додатку «Дія», де вже доступні водійські права та техпаспорт.

Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров представив три варіанти дизайну електронного паспорта. Обіцяють, що невдовзі він буде доступний в мобільному додатку «Дія».

Вигляд паспорта він показав на своїй сторінці у Facebook.

«Ви знаєте, що ми працюємо над створенням електронного паспорта. Можливість отримати в мобільний додаток цифровий документ матимуть змогу власники закордонного паспорта та ID-картки», — написав Федоров.

Зараз розробники дизайну електронного паспорта вирішують, які саме елементи варто виносити на лицьову сторону, а які — заховати в розгорнуте відображення, яке активується натисканням.

На лицьову сторону, вважає міністр, необхідно виносити лише головні дані паспорта: фото, ПІБ, номер документа. Все інше можна заховати, тому електронний паспорт може отримати збільшене фото власника.

«За допомогою паспорта в смартфоні у нас з вами буде можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій). Як і на водійських посвідченнях, діятиме QR-код для перевірки дійсності документа», — додав міністр.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що через додаток «Дія» не будуть розсилати електронні повістки призовникам.

Окрім того, віднедавна Мінцифри почало навчати українців цифрової грамотності у формі серіалу.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

ms.detector.media