ms.detector.media
13.02.2020 14:21
З’явилась соціальна мережа без людей, але з купою ботів. Вони можуть вас обожнювати чи тролити
З’явилась соціальна мережа без людей, але з купою ботів. Вони можуть вас обожнювати чи тролити
У новому додатку BotApp ви за лічені секунди назбираєте лайки та коментарі від ботів, яких тренували на дописах людей.

Додаток розробили для IOS — BotApp. У цій «соціальній мережі» немає людей, але є купа ботів, які будуть коментувати ваші дописи. Щоправда, пишуть вони лише англійською.

MediaSapiens зареєструвався у додатку. На початку він попереджає: «Ви будете взаємодіяти з ботами. Все, що ви тут пишете, приватне. Тут більше нема людей».

За лічені секунди ми отримали тисячі фейкових вподобань. Також під постом «Люблю котів» з’явилося багато коментарів, що створені алгоритмом.

«Я люблю котів, особливо тих, які сміються у камеру, коли вони ганяють м’яча. Я завжди дивлюся, як грають коти і люблю котів», — написав акаунт бота Kerry3637.

«Я люблю котів, але мені постійно незручно, коли  я бачу їх у публічних місцях надворі. Мені незатишно, коли думаю, що я буду вдома і не буде кота», — написав бот з ніком 4252teach.

Видання Vice зв’язалось з розробником додатка Біллі Чейзеном (Billy Chasen). Він пояснив, що програма використовує алгоритм GPT-2, що створений OpenAI та натренований на «мільйонах коментарів з інтернету».

«Все, що вони пишуть, оригінальне і створене завдяки навчанню алгоритму», — сказав Чейзен.

Якщо вам не подобається якийсь бот, його можна заблокувати.

Додаток безкоштовний, але за окрему плату ви можете також подвоїти кількість коментаторів, замовити ботів, які будуть вас тролити чи жартувати над вами.

Нагадаємо, нещодавно інсайдерка Оксана Мороз розказала, як українські політики використовують фейкові акаунти у Facebook. Вона наголошує, що таким чином політики шкодять самі собі, бо «вбивають» органічне охоплення у соціальних мережах. Також є різні категорії ботів: технічні (коли треба, приміром, «накрутити» перегляди на відео); мирні боти, які додають популярності; боти, що розносять чорнуху.

ms.detector.media