ms.detector.media
13.02.2020 12:44
ЗМІ дізнались, як Apple сканує переписку для пошуку насильства над дітьми
ЗМІ дізнались, як Apple сканує переписку для пошуку насильства над дітьми
Завдяки опублікованому ордеру правоохоронців видання Forbes виявило методи компанії Apple з перехоплення та моніторингу повідомлень користувачів.

Forbes зазначає, що Apple програмно моніторить цифрові підписи зображень (hashes), щоб виявити сексуальне насильство над дітьми. Коли система помічає такі файли, то сигналізує про них і вони потрапляють у своєрідний «карантин». Про це свідчить ордер на обшук, в якому слідчий опублікував коментарі співробітника Apple.

Зазвичай ІТ-компанії звертаються у таких випадках до відповідного контролюючого органу, наприклад, Національного центру США з питань зниклих та експлуатованих дітей (NCMEC).

Проте Apple спочатку припиняє надсилання таких повідомлень, а далі перевіряє вручну файли на предмет порушень. Моніторяться також зображення у iCloud. На запит правоохоронців компанія надає інформацію про підозрюваного користувача: його ім’я, адресу, номер мобільного (які він вказав під час реєстрації у сервісі).

Раніше Apple не ділилася детальною інформацією щодо таких перевірок, пише видання. Її представники повідомляли, що файли скануються, але не уточнювали, чи відбувається перевірка вручну.

MediaSaiens писав раніше, що у 2019 році Apple внесла зміни свою політику конфіденційності, заявивши, що може сканувати зображення та контент, що стосується жорстокого поводження з дітьми.

ms.detector.media