ms.detector.media
MediaSapiens
12.02.2020 17:37
Facebook ліквідувала мережу антиукраїнських сторінок, які вели російські спецслужби
Facebook ліквідувала мережу антиукраїнських сторінок, які вели російські спецслужби
З Instagram та Facebook було видалено понад сотню антиукраїнських акаунтів, які вели розвідслужби Росії.

Про це адміністрація Facebook повідомила у своєму офіційному блозі.

Адміністратори соцмережі видалили 78 аккаунтів Facebook, а також 29 груп, 11 сторінок і 4 аккаунта, що велися у Instagram. Вони займалися дезінформацією щодо України і сусідніх з нею країн, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що автори акаунтів видавали себе за місцевих мешканців і намагалися впливати на громадську думку всередині країни. Деякі з них представлялися місцевими журналістами і намагалися налагодити контакт з політиками, журналістами та іншими громадськими діячами в регіонах.

Контент на сторінках публікували російською, англійською та українською мовами. Новини стосувалися політики, писали там і про громадських діячів в Україні, військову діяльність Росії в Сирії. Також —  про збитий літак малайзійських авіаліній в Україні у 2014 році.

«Хоча люди, які стояли за цією мережею, намагалися приховати свої особи, наше розслідування знайшло зв'язок із російськими військовими спецслужби», — пишуть у Facebook.

Адміністрація cоцмережі навела кілька прикладів таких постів.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що українська кіберполіція ліквідувала бот-мережу, яку адміністрували спамери з Росії.

Фото: racurs.ua

ms.detector.media