ms.detector.media
MediaSapiens
03.02.2020 12:09
Джордж Сорос звинуватив Facebook у змові з Трампом
Джордж Сорос звинуватив Facebook у змові з Трампом
У 2018 році Джордж Сорос вже порівнював Facebook із «гральною компанією», яка стимулює залежність серед користувачів, а минулого року ще раз підтвердив необхідність регулювання технологічних гігантів, пише Bloomberg.

Мільярдер Джордж Сорос заявив, що ніщо не перешкоджає Facebook Inc. поширювати дезінформацію, і компанія може вплинути на переобрання Дональда Трампа президентом на другий термін, передає Bloomberg.

 «Я думаю, що між Трампом та Facebook існує якась неофіційна операція взаємодопомоги чи угода. Facebook буде працювати разом, щоб переобрати Трампа, а Трамп буде працювати над захистом Facebook, щоб цю ситуацію не можна було змінити, і це мене дуже турбує», — заявив він.

Водночас Сорос не навів жодних доказів щодо таких звинувачень, зауважують у Bloomberg.

«В основному у Facebook є лише один керівний принцип: максимізуйте свої прибутки незалежно від того, яку шкоду ви можете заподіяти світові», — заявив Сорос.

«Це просто неправильно», — заявив у відповідь прессекретар Facebook Енді Стоун.

У 2018 році Джордж Сорос вже порівнював Facebook із «гральною компанією», яка стимулює залежність серед користувачів, а минулого року ще раз підтвердив необхідність регулювання технологічних гігантів, пише видання.

Facebook потрапила під посилений контроль з боку урядів у всьому світі через розповсюдженян дезінформації, «але особливо це стосується російської дезінформаційної кампанії, яка відбувалася за кілька місяців до виборів 2016 року» у США, згадує Bloomberg.

З тих пір компанія працює над вдосконаленням  технологій, які виявляють дезінформацію. Водночас критики стверджують, що Трампу так чи інакше допомагає сама природа Facebook: платформа влаштована так, що на ній просто публікувати вірисний контент, а сам Трамп має звичку писати різко і емоційно, а такий контент якраз і поширюють частіше.

Після виступу Сороса у 2018 році в Давосі операційна директорка Facebook Шерил Сандберг попросила співробітників розібратися, чи має Сорос фінансовий стимул для критики компанії. Компанія також найняла дослідницьку фірму, аби перевірити, чи здійснюють якісь організації Сороса фінансову підтримку кампаній проти Facebook. Пізніше результати дослідження оприлюднили у окремому звіті.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав: за даними розслідування NYT, Facebook знала про російських хакерів і платила PR-компанії за боротьбу з конкурентами.

Фото: momentmag.com

ms.detector.media