ms.detector.media
MediaSapiens
03.02.2020 10:54
У США закрили музей новин після 11 років його існування
У США закрили музей новин після 11 років його існування
Упродовж цих років музей Newseum відвідало понад 10 мільйонів людей. У Newseum сподіваються знайти інше приміщення, але кажуть, що цей процес потребує часу.

Музей новин Newseum у Вашингтоні закрив свої двері на проспекті Пенсільванії 31 грудня 2019 року, після 11 років і майже 10 мільйонів відвідувачів. Про його закриття повідомили на сторінці музею у Твіттері, повідомляє місцеве видання Blooloop.

Засновники музею — Форум свободи (Freedom Forum) заявили, що продовжувати його діяльність є «фінансово нестабільним рішенням».

Newseum присвячений журналістиці. Будіалю, де розміщується Інноваційний та інтерактивний музей вирішили продати університету Джона Хопкінса. Тим часом сам Форум свободи переміститься до тимчасових офісів у центрі Вашингтона.

«Після більш ніж 11 років і майже 10 мільйонів відвідувачів (музею — MS.), ми хочемо подякувати всім, хто його відвідав. Ви зробили Newseum надзвичайним. Дякуємо», — написали на сторінці музею.

У музеї сподіваються знайти інше приміщення, але кажуть, що цей процес потребує часу.

Перший Newseum відкрилиу Россліні, штат Вірджинія. За п’ять років він переїхав у Вашинтон і мав вже значно більші приміщення. Експонати включали виставки експонатів трагедії 9/11 експозиції, присвячені падінню Берлінського муру, галерею фотографій лауреатів Пулітцерівської премії. Більше 60 тимчасових експонатів були присвячені пресі та ФБР.

Крім того, Newseum висвітлював питання рухів за громадянські права та підйом руху ан підтримку ЛГБТ.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Херсонщині планують створити музей монументальної пропаганди.

Фото: Newseum

ms.detector.media