ms.detector.media
31.01.2020 12:58
У Facebook та Instagram почали видаляти фейки про коронавірус
У Facebook та Instagram почали видаляти фейки про коронавірус
У фейсбуці постам зменшуватимуть охоплення та видалятимуть, а в інстаграмі будуть прибирати хештеги з дезінформацією.

В офіційному блозі Facebook представник компанії Кан-Сін Джин (Kang-Xing Jin) повідомив, що їхня мережа фактчекерів активно перевіряє інформацію про китайський коронавірус.

«Коли вони оцінюють інформацію як помилкову, ми обмежуємо її поширення у фейсбуці та інстаграмі, а ще показуємо людям точну інформацію від наших партнерів. Ми також надсилаємо сповіщення людям, які вже ділилися цим вмістом або намагаються поділитися, щоб попередити їх про проведену перевірку», — пише Кан-Сін Джин.

Також він повідомляє, що починає прибирати пости з фейками та конспірологічними теоріями, про які повідомляють провідні глобальні організації охорони здоров’я. Для цього Facebook оновлює свої правила та розширює поняття «вмісту, який може спричинити фізичну шкоду».

«Сюди будуть входити повідомлення про хибне лікуванням або методи профілактики хвороби, наприклад, поради пити хлорку. Також прибиратимуть хибну інформацію про наявні ресурси для лікування. Ми діємо проактивно і хочемо видалити якомога більше такого контенту», —пояснює представник компанії.

Крім фейсбука, боротися з феками про коронавірус активніше почнуть і в інстаграмі. У цій соціальній мережі блокуватимуть хештеги, які використовуються для поширення дезінформації.

Раніше MediaSapiens писав, що Крістіна Тардагіла (Cristina Tardaguila) з Інституту медіадосліджень Poynter розповіла про три хвилі дезінформації про китайський коронавірус. Перша — про походження вірусу, друга — про навмисне створення вірусу, третя — про те, як від нього вберегтися та як лікувати.

Зображення: cambridgemask.com

ms.detector.media