ms.detector.media
MediaSapiens
28.01.2020 12:11
Топ-20 найпопулярніших додатків: TikTok знову в лідерах (інфографіка)
Топ-20 найпопулярніших додатків: TikTok знову в лідерах (інфографіка)
Дослідники визначили, які додатки завантажували по всьому світу найчастіше протягом 2019 року. Результати дослідження візуалізували в інфографіці.

Visual Capitalist візуалізував дані дослідження Sensor Tower, в рамках якого, серед іншого, назвали 20 найбільш часто завантажених додатків 2019 року.

Про це повідомляє Ain.ua.

Лідером за кількістю завантажень серед додатків став WhatsApp з майже 900 млн завантажень. На другому місці з незначним відривом опинилася соцмережа TikTok, заснована тільки в 2017 році китайською компанією. Замикає топ-3 додакто Facebook Messenger.

TikTok знову б’є рекорди та опиняється в лідерах

У загальному заліку враховувалися завантаження як в App Store, так і в Google Play. Якщо дивитися окремо, то на iOS-пристроях в 2019 році першою була саме TikTok, передає Ain.ua.

TikTok став вірусним додатком ще з моменту свого запуску у 2017 році. Уже у 2018-му він обігнав за кількістю завантажень навіть Instagram, знизивши рівень домінування Facebook у сфері соцмереж по всьому світу. А в 2019-му виручка китайської платформи склала $ 117 млн. Це ​​у п’ять разів більше, ніж за попередній 2018 рік.

Незважаючи на те, що Facebook Messenger поступився другим рядком китайської соцмережі, на частку компанії припадає 4 позиції у топ-20. Крім двох вищезгаданих месенджерів, в рейтингу найбільш скачуваних - Facebook app і Instagram (4 і 5 місце відповідно).

Капіталізація мобільних додатків

Як повідомляється у дослідженні, сумарна кількість завантажень додатків в 2019 році зросло до 115 млрд: 31 млрд. — у App Store і 84 млрд. — у Google Play.

Додатки перетворилися у найбільшу споживчу екосистему на планеті, пише видання. Так, до 2021 року загальносвітова виручка від додатків досягне $ 6,3 трильйонів.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав велику статтю-огляд тенденцій соцмереж за 2019 рік. Зокрема, ми вказували, що TikTok знову опиняється на лідерських позиціях серед користувачів по всьому світу.

ms.detector.media