ms.detector.media
27.01.2020 10:42
Модератори YouTube підписують заяву, що їхня робота може викликати посттравматичний синдром
Модератори YouTube підписують заяву, що їхня робота може викликати посттравматичний синдром
Працівників просили підписати заяву, що вони усвідомлюють усі ризики роботи.

Як пише The Verge, 20 грудня компанія Accenture, що відповідає за модерацію контенту у YouTube, розіслала працівникам заяву, яку вони мали підписати. Цим документом вони засвідчували своє розуміння наслідків від роботи, наприклад, ймовірність посттравматичного синдрому.

«Я розумію, що вміст, який я переглядаю, може викликати занепокоєння. Можливо, перегляд такого вмісту може вплинути на моє психічне здоров'я, і ​​це навіть може призвести до посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Я буду повною мірою користуватися програмою weCare і за потреби звертатись до додаткових служб психічного здоров’я. Я скажу своєму керівнику/або фахівцю з питань персоналу, якщо я вважаю, що робота негативно впливає на моє психічне здоров'я», — йдеться у заяві, яку також отримала у розпорядження редакція The Verge.

Компанія Accenture повідомляє, що вона інформує про потенційно тривожний контент усіх модераторів, які в них працюють. Про ризик посттравматичного синдрому інформують, приміром, і модераторів, які працюють з контентом у Facebook та Twitter.

Раніше The Verge брав інтерв’ю у модераторів Facebook, які працювали на конкурента Accenture — компанію Cognizant. У цього працівника діагностували ПТСР після перегляду насильницького та тривожного вмісту на платформі.

Нагадаємо, MediaSapiens писав, як журналіст влаштувався модератором у Facebook й дізнався яким чином насправді соцмережа блокує контент.

Фото: thesun.co.uk

ms.detector.media