ms.detector.media
MediaSapiens
20.01.2020 17:59
Україна обігнала Росію у рейтингу найдешевшого інтернету
Україна обігнала Росію у рейтингу найдешевшого інтернету
Найдешевший стаціонарний інтернет у Сирії, Україна — на другому місці. За рік в Україні він подорожчав на $1,64 — до $6,64.

Як пише ITC.ua, про це йдеться у новому дослідженні британської консалтингової фірми BDRC Continental  і провайдера Cable.co.uk. Воно показало, в яких країнах найдешевший стаціонарний інтернет, а де — найдорожчий.

Згідно цього дослідження, Україна втратила позицію лідера у топі найдешевшого інтернету. Тепер Україна друга з ціною у $6,64 за місяць, а на першому місці Сирія, де у місяць за інтернет в середньому платять лише $6,60. Хоча в Україні інтернет значно швидший, ніж у Сирії: 7,7 мегабайт/сек. проти 0,9 мегабайт/сек.

На третьому місці перебуває Росія ($ 7,35 на місяць), на четвертому — Румунія ($ 8,15 на місяць), а замикає п'ятірку країн-лідерів з найдешевшим інтернетом Білорусь ($ 9,87 на місяць).

Найдорожчий стаціонарний інтернет в Еритреї — $ 2666 на місяць. Далі йде Ємен — $2466 на місяць. На третьому місці Мавританія, де користувачам доводиться платити за інтернет в середньому $694 на місяць.

Графіки: cable.co.uk

Рейтинг включає 206 країн. Автори дослідження проаналізували більш ніж 3 тис. тарифних планів, дані для дослідження збиралися в період з 28 листопада 2019 по 8 січня 2020 року.

Нагадаємо, раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що територія України майже на 70% покрита швидкісним інтернетом. А прем’єр-міністр Олексій Гончарук казав, що якісний мобільний інтернет невдовзі з’явиться і в українських селах.

Фото: swedishnomad.com

ms.detector.media