ms.detector.media
MediaSapiens
17.01.2020 17:38
Facebook розформувала команду, яка працювала над рекламою у WhatsApp — WSJ
Facebook розформувала команду, яка працювала над рекламою у WhatsApp — WSJ
Компанія все ще має на меті залучити рекламу у месенджер, але поки відмовляється від таких планів. Про це дізналися у The Wall Street Journal.

Facebook відступає від своїх попередніх планів продажу площ для оголошень розміщення всередині надзвичайно популярного сервісу обміну повідомленнями WhatsApp.

За даними The Wall Street Journal, команду, яка працювала над створенням реклами у WhatsApp, недавно розформували, а їх робота згодом була «видалена з коду WhatsApp». Про це журналістам стало відомо із власнх джерел. Попередні плани запустити таку рекламу у виданні назвали контраверсійними.

Видання зазначає, що Facebook все-таки має на меті інтегрувати рекламу у функцію статусу WhatsApp, але поки що додаток залишатиметься без реклами. Бажання компанії монетизувати месенджер WhatsApp, яке вона придбала за 22 мільярди доларів у 2014 році, все ще актуальне.

Facebook замість реклами зосереджується безпосередньо на функціях WhatsApp, які «дозволять компаніям спілкуватися з клієнтами та налагоджувати контакти». Як повідомляється, деякі керівники компанії були стурбовані тим, що функція комерційного обміну повідомленнями змусить WhatsApp послабити його шифрування і захищеність даних.

Марк Цукерберг раніше оголосив про плани поступово відійти від публічних постів на користь єдиної, зашифрованої системи обміну повідомленнями у Facebook, WhatsApp та Instagram.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що з 1 січня 2020 року WhatsApp не працює на Windows Phone.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media