ms.detector.media
14.01.2020 12:25
Поліція спростовує інформацію, що в Умані четверо хасидів потрапили до лікарні
Поліція спростовує інформацію, що в Умані четверо хасидів потрапили до лікарні
Працівники різних служб вирушили на Черкащину, аби з’ясувати обставини конфліктної ситуації за участю хасидів та місцевих жителів.

11-12 січня ЗМІ повідомили, що в Умані (Черкащина) стався конфлікт між місцевими жителями та хасидами, які щороку приїжджають відвідати могилу рабина Нахмана. Медіа посилалися на інформацію з сайту Yeshiva World News.

На цьому порталі, зокрема, писали, що після конфлікту 4 особи були «евакуйовані до госпіталя». Також подавалась цитата очевидця, який розповів, що поліція начебто «з'явилася на місці події, але й пальцем не поворухнула, щоб допомогти євреям», а також нібито «четверо євреїв були доставлені до найближчої лікарні в п'ятницю ввечері внаслідок побиття українцями».

Як пише офіційний портал Нацполіції, до Умані виїхали працівники різних служб, які мають встановити причин та обставини конфлікту між місцевими жителями і хасидами та надати правову оцінку діям місцевих правоохоронців.

«На цей час встановлено, що інформація в мережі інтернет про те, що в лікарню з тілесними ушкодженнями звернулися четверо хасидів, не відповідає дійсності. Представникам Нацполіції такі дані у лікарні не підтвердили. Також із заявами про вчинення правопорушень у зв’язку з конфліктом між місцевими жителями та хасидами ніхто не звертався», — зазначає управління комунікації Нацполіції.

Нагадаємо, нещодавно у мережі поширювали фейк про вбивство на Закарпатті чотирьох оперативників СБУ.

Фото —ua.igotoworld.com

ms.detector.media