ms.detector.media
MediaSapiens
Reuters
09.01.2020 15:42
«США виводять війська з Кувейту»: Reuters підхопило фейк
«США виводять війська з Кувейту»: Reuters підхопило фейк
Державне інформаційне агентство Кувейту повідомило, що його акаунт у Twitter зламали та поширили неправдиву інформацію про війська США. Фейк підхопило навіть міжнародне інформаційне агентство Reuters.

Як пише CyberScoop, керівник урядового офісу комунікації Кувейту Тарек аль-Музраем повідомив про злам Twitter-акаунту державного інформаційного агентства KUNA. Таким чином шахраї поширили дезінформацію про вивід з Кувейту військ США, яку підхопило також інформагентство Reuters.

Зараз Reuters вже видалило неправдиве повідомлення, проте воно все ще збережене у кеші.

У фейку повідомлялось, що Міністр оборони Кувейту нібито отримав лист від Головнокомандувача американського військового табору в Кувейті, в якому йшлося «про неминуче виведення всіх військових сил США за три дні».

reuters-fake

 

reuters-fake

Скриншоти сайту Reuters

KUNA не повідомляє, як зловмисникам вдалось заламати його акаунт. Зараз оманливі твіти видалені, а на сайті KUNA є повідомлення, що інформація про виведення військ не відповідає дійсності.

«KUNA категорично заперечує повідомлення, яке транслювало, про заяву міністра оборони шейха Ахмада Аль-Мансура про виведення американських сил з Кувейту», — йдеться у твіті агентства за 8 січня.

Раніше MediaSapiens писав, що у Вірменії затримали автора фейку, в якому повідомлялось начебто прем’єр-міністр країни «привітав» Дональда Трампа з убивством іранського генерала Касема Сулеймані.

ms.detector.media