ms.detector.media
MediaSapiens
Telegram.org
06.01.2020 16:37
Telegram опублікувала заяву про запуск блокчейн-платформи: подробиці
Telegram опублікувала заяву про запуск блокчейн-платформи: подробиці
Компанія Telegram випустила офіційну заяву про роботу над блокчейн-платформою TON: криптовалюту Grams ще не можна купити, а сама платформа допрацьовується відповідно до законів різних країн.

З'явилися нові подробиці щодо запуску проєкту TON від Telegram. Про це йдеться у офіційній заяві платформи.

Зазначається, що компанія хоче спростувати чутки та вигадки щодо запуску їхньої криптовалюти. У компанії уточнили, що раніше були обережними, коментуючи «чутки і домисли» про проєкт, але «в світлі останніх подій знайшла час, щоб публічно прояснити деякі аспекти». Telegram все ще працює над проєктом, «щоб гарантувати», що платформа «зможе працювати таким чином, щоб відповідати всім відповідним законам і правилам».

Telegram і її дочірні компанії не беруть участі в публічних продажах валюти TON — «грамів/Grams». Сама платформа ще знаходиться у стадії бета-тесту, а отримати доступ до неї зможе будь-хто. Купити або продати «грами» ще не можна, адже вони поки не існують.

Компанія не обіцяє розробляти програму або функцію TON після запуску платформи. Telegram сподівається, що спільнота сама внесе вклад в екосистему.  Передбачається, що на старті платформи гаманець TON Wallet не буде інтегрований з месенджером Telegram, а буде окремим додатком. У майбутньому компанія може інтегрувати гаманець в месенджер —  «у межах, дозволених чинним законодавством і державними органами».

Код TON буде завжди відкритим і загальнодоступним, кажуть у компанії. Коли платформу запустять, «Telegram займе таке ж становище, як і будь-яка інша сторона щодо блокчейну». Компанія не матиме ніякого контролю, ніяких унікальних прав і ніякої відповідальності за управління блокчейном, запевняють там.

Як реагуватимуть на запуск такого проекту уряди різних країн — поки невідомо. Але ми вже неодноразово писали про те, що спроби Facebook запустити власну криптовалюту зустрічали різку критику. Зокрема, з боку Конгресу США.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Telegram веде переговори з Кабміном про відкриття офісу в Україні.

 

ms.detector.media