ms.detector.media
MediaSapiens
static.timesofisrael
27.12.2019 13:13
В Ірані знову відключали інтернет напередодні протестів
В Ірані знову відключали інтернет напередодні протестів
У деяких регіонах Ірану були перебої у роботі інтернет-мережі напередодні протестів.

Про це повідомляє BBC з посиланням на слова жителів Ірану та дані моніторингового сервісу NetBlocks.

Confirmed: Evidence of mobile internet disruption in parts of #Iran beginning ~6:30 a.m. (03:00 UTC); real-time network data show two distinct drops in connectivity this morning amid reports of regional outages; incident ongoing ???? #Internet4Iran

????https://t.co/BNTPP9wEyt pic.twitter.com/1l1ZkLnQKJ

— NetBlocks.org (@netblocks) December 25, 2019

Іранське медіа Ilna також пише, що чиновник Ірану, який захотів бути анонімним, повідомив: відключення були «офіційно замовлені».

Протести в Ірані почалися 15 листопада після того, як уряд повідомив про підвищення на 50 % цін на бензин і ввів квоти на роздрібний продаж палива. Правозахисна організація Amnesty International повідомила про 304 убитих в результаті репресій іранської влади. Інформаційне агентство Reuters зафіксувало кількість загиблих у близько 1500, ґрунтуючись на інформації від неназваних чиновників міністерства внутрішніх справ Ірану.

На початку протестів доступ до інтернету майже повністю був заблокуваний. Кадри з мобільних телефонів, які врешті-решт вийшли за межі країни, показали, що силовики стріляли по беззбройних демонстрантах, зазначає BBC.

Нагадаємо, нещодавно через організацію протестів доступ до інтернету та деяких сайтів також блокували у Єгипті. Аналогічні проблеми виникали і після виборів президента у Казахстані. Паралельно з цим там відбувалися арешти активістів.

ms.detector.media