ms.detector.media
MediaSapiens
unian.net
26.12.2019 12:16
США розробляє нові тактики інформаційної війни проти Росії — ЗМІ
США розробляє нові тактики інформаційної війни проти Росії — ЗМІ
Кіберкомандування армії Сполучених Штатів (Cybercom) готується протистояти інформаційним атакам Росії перед президентськими виборами, які пройдуть у листопаді 2020 року.

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на власні джерела серед нинішніх та колишніх держслужбовців США. Хоча у Пентагоні відмовилися коментувати цю інформацію.

Минулого місяця, пише WP, розвідувальна спільнота США заявила, що головною метою Росії перед виборами 2020 року буде збільшення розбрату серед американців.

Минулого року Конгрес та адміністрація Дональда Трампа послабили обмеження щодо використання кібероперацій військовими для запобігання іноземним супротивникам.

Починаючи з жовтня 2018 року Кіберкомандування США використовувала імейли, спливаючі вікна та повідомлення, щоб виявити працівників російської «фабрики тролів» — Агентства інтернет-досліджень.  Коли тролів виявляли, Cybercom у День виборів і щонайменше два дні після цього, вимикав їхні сервери.

Також американські спеціалісти повідомляли хакерам, які працюють на російську військову розвідку, що їхні особи відомі та можуть бути оприлюднені

Серед нових тактик Кіберкомандування США, за даними WP, може бути орієнтація на ключових лідерів спецслужб Росії, військових та, ймовірно, деяких олігархів. Ця тактика передбачає поширення дезінформації, яка буде спрямована на збільшення суперництва всередині російських еліт —урядової та владної.

«Ці тактики не передбачають жодної спроби впливати на російське суспільство загалом, адже це, як вважають чиновники, це не матиме великого успіху, оскільки Путін контролює країну і більшу частину ЗМІ», — пише видання.

Нагадаємо, чеська служба контррозвідки BIS у свіжому звіті назвала поширення дезінформації проросійськими активістами найбільшою загрозою конституційному ладу Чехії.

ms.detector.media