ms.detector.media
MediaSapiens
Міністерство цифрової трансформації
19.12.2019 13:02
Список послуг додатку «Дія» розширять — Мінцифри
Список послуг додатку «Дія» розширять — Мінцифри
Нововведення стали можливими завдяки затвердженій Кабміном постанови «Про реалізацію експериментального проекту по застосуванню електронних студентських (учнівських) квитків».

Міністерство цифрової трансформації додасть у систему «Дія» електронні студентський і учнівський квитки. Про це повідомляється на Facebook-сторінці відомства.

Цей проект розробляється спільно з Міністерством освіти і науки України. У Мінцифри повідомили, що скоро студенти установ вищої та професійно-технічної освіти зможуть користуватися електронним студентським або учнівським квитком.

Таке нововведення стало можливим завдяки затвердженій Кабміном постанови «Про реалізацію експериментального проекту по застосуванню електронних студентських (учнівських) квитків». Електронний студентський квиток з'явиться в додатку «Дія» на початку наступного року.

У Мінціфри пояснили, що оцифрування квитків буде відбуватися за згодою особи на використання даних, зокрема персональних, що містяться в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

При цьому електронний квиток буде формуватися автоматично, якщо всі необхідні відомості є в зазначеному вище реєстрі. Такий квиток буде містити унікальний електронний ідентифікатор - QR-код.

Перевірити достовірність е-квитка користувачів буде відбуватися за допомогою технічних засобів. Для цього не потрібно буде додаткової пред'являти документ, що засвідчує особу, уточнили у Мінцифри.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що на тестування мобільного додатку «Дія» записалися понад 58 тис українців.

Також писали, що у Мінцифри прогнозують запуск 5G в Україні через три роки.

ms.detector.media