ms.detector.media
MediaSapiens
hearstapps.com
06.12.2019 12:47
Останні iPhone потай стежать за локацією власників. Apple пояснила це новою технологією
Останні iPhone потай стежать за локацією власників. Apple пояснила це новою технологією
iPhone 11 Pro буде стежити за місцем перебування власника, навіть, якщо вручну відключити цю функцію у всіх додатках.

Про це пише BBC. Дослідник Браян Кребс (Brian Krebs) виявив, що новий iPhone 11 Pro відстежує дані про переміщення власника навіть, коли цю опцію вручну вимкнуто в усіх додатках.

Повністю позбутися стеження допоможе лише вимкнення самої функції геолокації: Налаштування — Приватність — Служби локації.

Пан Кербс повідомив про проблему компанії Apple. Там відповіли, що проблеми з конфіденційністю не бачать, бо є додатки, в яких цю функцію не можна вимкнути вручну.

Згодом прес-секретар Apple розтлумачив ці слова виданню TechCrunch. За його словами, нові iPhone відстежують місцезнаходження власника через специфічну технологію — чіп U1. Він дозволяє локалізувати передачу даних з іншими пристроями, які мають чіп U1, не потребуючи передачі сигналу до веж стільникового зв'язку або супутників. Ця функція схожа на технологію Bluetooth.

«Ультра широкосмугова технологія — це галузева технологія, і вона підпадає під міжнародні нормативні вимоги, які вимагають її вимкнення в певних місцях. IOS використовує служби локації, щоб визначити, чи знаходиться iPhone у цих заборонених місцях, аби вимкнути надширокосмуговий доступ і дотримуватися правил», — заявив прес-секретар Apple.

Компанія запевняє, що у майбутніх версіях IOS дозволить користувачам відмикати цю функцію.

Раніше MediaSapiens писав, що Facebook стежить за користувачами iOS за допомогою камери iPhone, коли ті гортають стрічку новин. Єдиний спосіб відключити стеження з боку Facebook — це обмежити доступ до камери в настройках iOS.

 

ms.detector.media