ms.detector.media
MediaSapiens
Treasury.gov
06.12.2019 11:45
США звинуватили російських хакерів у крадіжці $ 100 млн і розширили список санкцій
США звинуватили російських хакерів у крадіжці $ 100 млн і розширили список санкцій
Американський Мінфін розширив антиросійський список санкцій, включивши в нього шість компаній, хакерську угруповання Evil Corp. і 17 фізичних осіб, яких влада США підозрює в кіберзлочини.

Всі активи, які потрапили під санкції осіб і організацій в американській юрисдикції, будуть заморожені, а громадянам США і американським компаніям заборонять проводити з ними угоди.

Про це йдеться на сайті уряду США.

Там зазначають, що перш за все санкції спрямовані проти хакерської групи Evil Corp, яка є «однією з наймогутніших організацій в сфері кіберзлочинності». Її називають відповідальною за розробку і поширення шкідливої ​​програми Dridex (банківський троян, який існує з 2011 року).

«Це шкідливе програмне забезпечення завдало багатомільйонних збитків американським і міжнародним фінансовим установам і їх клієнтам», — сказано у заяві міністерства.

Dridex використовували для зараження комп'ютерів в 300 банках і фінансових компаніях більш ніж в 40 країнах. В результаті хакери змогли викрасти більше $ 100 млн. Американське відомство вважає, що «Evil Corp працює як бізнес, керований групою людей з Москви, які мають багаторічний досвід і добре розвинені, довірчі відносини один з одним».

Постраждалі від дій хакерів банки не називаються. Bloomberg пише, що одним з них став Bank of America.

Нагадаємо, раніше через російських хакерів Google розіслала 12 000 попереджень про кібератаки у 149 країн.

ms.detector.media