ms.detector.media
MediaSapiens
BBC
02.12.2019 10:47
Після скарги влади Сингапура Facebook вперше позначила пост як фейковий
Після скарги влади Сингапура Facebook вперше позначила пост як фейковий
У Сингапурі уряд поскаржився на пост місцевого ЗМІ. У соцмережі змушені були відреагувати на це. Там додали до посту спеціальну примітку.

Адміністратори соцмережі Facebook вперше додали примітку під постом сингапурського новинного сайту States Times Review про те, що в ньому вказана неправдива інформація.

Про це пише ВВС з посиланням на офіційну заяву Facebook.

У компанії заявили, що застосували ярлик до повідомлення, «визначеного урядом Сингапуру як такий, що містить неправдиву інформацію». Цього вимагає нещодавно прийнятий в країні закон про фейкові новини.

Сам пост не коригувався, а примітку від Facebook було додано під оригінальним текстом, і його видно тільки користувачам соцмереж в Сингапурі. При цьому в компанії висловили надію, що закон не вплине на свободу слова, а його застосування буде «зваженим і прозорим».

Закон «про захист від брехні та маніпуляцій в Інтернеті» набув чинності у Сингапурі в жовтні цього року. Відтепер це дозволяє уряду наказувати веб-майданчикам видаляти та виправляти те, що, на думку урядовців, є «помилковим» та спрямованим «проти інтересів суспільства». Особу, визнану винною у поширенні такої інформації в Сингапурі, можуть суворо оштрафувати і засудити до тюремного вироку до п'яти років.

Закон також забороняє використовувати підроблені акаунти та ботів для розповсюдження фейкових новин. За це передбачені штрафи в розмірі до 1 млн доларів (563 000 фунтів стерлінгів, 733 700 доларів) та термін в'язниці до 10 років.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за пів року з Facebook та Instagram видалили понад 27 млн ​​дописів.

ms.detector.media