ms.detector.media
MediaSapiens
Рамблер
27.11.2019 15:18
Apple почала показувати росіянам Крим і Севастополь як частину Росії
Apple почала показувати росіянам Крим і Севастополь як частину Росії
У додатку «Погода» компанія Apple на території Росії стала відображати Крим і Севастополь «російською» територією.

Як повідомляє проєкт «Радіо Свобода» Крим.Реалії, зокрема, в Москві анексовані Севастополь, Сімферополь, Керч відображаються російською територією.

При цьому на материковій частині України і на анексованому півострові міста Севастополь, Сімферополь, Керч та інші не відображаються ані частиною України, ані Росії.

Голова комітету Держдуми Росії з безпеки і протидії корупції Василь Піскарьов 27 листопада заявив, що «Apple повністю усунула претензії Держдуми щодо показу Криму в своїх сервісах».

Офіційних коментарів американської компанії з цього приводу поки немає. Крим.Реалії звернулися до Apple за поясненнями.

Посольство України в США також звернулося до керівництва Apple із закликом виправити некоректне позначення Криму як частини Росії у додатках компанії.

У травні цього року Apple не відображала територіальну приналежність міст Криму у своїх додатках як з материкової України, так і з півострова.

Раніше Держдума Росії дала Apple термін до 25 квітня, а потім продовжила його до 10 травня. Москва вимагала «усунення неточностей при відображенні географічної приналежності Криму і Севастополя в додатку».

Раніше MediaSapiens повідомляв, що російський National Geographic назвав анексований Севастополь «претендентом на південну столицю РФ».

Також ми писали, що у березні посол України в США Валерій Чалий просив корпорацію Google виправити в картах позначення Криму в якості російської території. Google стала відображати півострів таким чином після звернення до неї голови Держдуми В'ячеслава Володіна.

 

 

 
ms.detector.media