ms.detector.media
MediaSapiens
24 Канал
26.11.2019 17:45
Проросійська дезінформація стала найбільшою загрозою конституційному ладу Чехії — контррозвідка
Проросійська дезінформація стала найбільшою загрозою конституційному ладу Чехії — контррозвідка
Поширення дезінформації проросійськими активістами стало найбільшою загрозою конституційному ладу Чехії в минулому році.

Про це йдеться в щорічному звіті чеської служби контррозвідки BIS, опублікованому у вівторок, повідомляє «Міжнародне радіо Праги» (RPI).

В останні роки, як зазначається у доповіді, проросійські активісти ведуть все більш інтенсивну і систематичну агітацію проти політичного устрою Чехії і членства країни в ЄС і НАТО.

У доповіді йдеться, що ті, хто поширює проросійську дезінформацію, як правило, належать до різних націоналістичних і популістських рухів і включають партії та окремих осіб. Деякі з них раніше активно брали участь у внутрішньому антиміграційному русі.

BIS також відзначила зростання активності розвідувальної діяльності Китаю на території Чехії.

Китай спрямував свою діяльність на академічну спільноту, сили безпеки та державну адміністрацію і прагнув вербувати чехів як агентів.

Як повідомляв MediaSapiens, минулого року на міністерство закордонних справ Чехії було здійснено низку кібератак. Спецслужби Чеської республіки вважають, що до цього причетні російські хакери.

 

ms.detector.media