ms.detector.media
MediaSapiens
Укрінформ
18.11.2019 14:17
Кожна третя дитина в Україні «серйозно сидить в інтернеті» — Микола Кулеба
Кожна третя дитина в Україні «серйозно сидить в інтернеті» — Микола Кулеба
Після спілкування в мережі Інтернет 30 % дітей погоджувалися зустрітися з незнайомцями у реальному житті, повідомив уповноважений Президента з прав дитини. Він наголосив, що уряд зараз працює над національною стратегією онлайн-безпеки дітей.

Близько третини дітей в Україні були згодні погоджувалися зустрітися з незнайомцями у реальному житті після спілкування в інтернеті. Про це розповів уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба під час брифінгу «Як захистити дитину від сексуального насильства», передає кореспондент «Укрінформу».

Про це він повідомив 18 листопада, коли відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

«Дослідження показало, що 30 % дітей погоджувалися зустрітися з дорослою людиною, не тільки з дорослою, взагалі з людиною, яку ніколи в житті не бачили, офлайн після спілкування в інтернеті», — сказав пан Кулеба.

Також він навів дані, згідно з якими 70 % дітей переконані, що знають інтернет краще і більше, ніж батьки, а 67 % з них бачили в мережі те, що їх засмучувало — зображення або повідомлення.

Уповноважений Президента підкреслив, що загалом 35 % дітей використовують Інтернет заради соціальних мереж, тобто, за його словами, кожна третя дитина досить «серйозно сидить в Інтернеті», у соціальних мережах.

«Майже 80 % дітей перебувають в Інтернеті від години до шести годин, 30 % — від трьох до шести годин», — додав він.

Микола Кулеба розповів, що цитоване ним дослідження проводилося спільно з Міжнародним союзом електрозв’язку, опитано понад 5 тисяч дітей і 5,5 тисяч батьків, а його повні результати незабаром буде опубліковано, сказав посадовець.

«Наразі ми працюємо над національною стратегією онлайн-безпеки дітей», — зазначив уповноважений з прав дитини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що реперка alyona alyona випустила кліп про проблему булінгу.

 

ms.detector.media