ms.detector.media
MediaSapiens
embedsocial
11.11.2019 14:11
Instagram відмовляється платити за відео про політику
Instagram відмовляється платити за відео про політику
У нових правилах соціальної мережі зазначається, що компанія не буде платити творцям за ролики для IGTV на політичні теми.

Як пише Bloomberg, компанія розіслала творцям контенту нові правила. Тепер Instagram не оплачуватиме створення роликів для IGTV, якщо вони торкаються соціальних проблем, виборів чи політики. Bloomberg отримав копію документа.

IGTV — розділ соцмережі для довгих відео — має декілька рубрик: спорт, розваги, політика і музика. Серед популярних постів часто трапляються відео саме на політичну тематику.

Компанія платить тисячі доларів творцям відео для IGTV. Вже укладено десятки угод і планується ще більше, пише Bloomberg. Найбільша угода передбачала оплату 250 тис. доларів за 20 відеопостів.  

Bloomberg зазначає, що нові правила контрастують з заявами материнської компанії Instagram — Facebook Inc., представники якої казали, що виступають за свободу політичних онлайн-обговорень. Крім того, у Facebook Watch — відеорозділу у Facebook — таких правил немає. Facebook навпаки має контракти з творцями, які повинні створювати політичний контент.

Видання нагадує, що IGTV запустили у 2018 році як конкурента YouTube. Компанія вважала, що зможе залучити велику аудиторію з мільярда користувачів Instagram. Проте через кілька місяців після запуску багато найпопулярніших Instagram-акаунтів так і не почали створювати контент для IGTV.

Хоча, як писав MediaSapiens, у вересні американський актор та сценарист Джона Гілл зняв для Instagram документальний серіал Un-filtered («Без фільтрів»), де молодь розповідає про свою боротьбу з цькуванням.

ms.detector.media