ms.detector.media
MediaSapiens
tvoemisto.tv
08.11.2019 15:53
Оператор Wi-fi в Інтерсіті зняв своє обладнання і відмовився від нового тендера
Оператор Wi-fi в Інтерсіті зняв своє обладнання і відмовився від нового тендера
Керівник компанії «Інтертелеком» розповів, чому у потягах був поганий інтернет.

У колонці на Liga.Tech президент компанії Борис Акулов пише, що «Інтертелеком» почала забезпечувати потяги Інтерсіті інтернетом з 2015 року. Оператор мав обладнати 14 швидкісних поїздів точками доступу Wi-fi і забезпечити надійні канали зв'язку, з достатньою пропускною здатністю між поїздами і власною мережею. Згідно вимог тендеру, послуга мала бути безкоштовною для пасажирів.

«Спеціальні інтелектуальні антени, розроблені і виготовлені спільно з одним з радіозаводів України, забезпечували безрозривність зв'язку в складних умовах рельєфу і за наявності інших природних та техногенних перешкод», — пише Акулов.

Але одразу після запуску системи виявилось, що вона була перенавантажена через безкоштовний і безлімітний доступ.

«Уявіть, що на одній ділянці покриття мережі, довжиною в один потяг, зосереджено понад сто активних користувачів одночасно — без оплати, без ліміту по трафіку (умови тендера). Як правило, така ділянка за містом обслуговується одним, може, двома-трьома секторами базових станцій (що ще гірше для співвідношення сигнал / шум). До того ж там ще N-на кількість комерційних користувачів (як правило, селяни люблять посидіти в інтернеті ввечері, особливо в негоду)», — пояснює керівник компанії причини поганого інтернету в Інтерсіті.

Брати участь у новому тендері компанія відмовилась, а обладнання з потягів демонтував і відправив його на склад.

Раніше MediaSapiens писав, що оператори Київстар, Vodafone, lifecell та Інтертелеком підписали меморандум про покриття всієї України інтернетом.

ms.detector.media