ms.detector.media
MediaSapiens
ТАСС
06.11.2019 16:15
Путін хоче замінити «Вікіпедію» її російським аналогом
Путін хоче замінити «Вікіпедію» її російським аналогом
У Росії вже кілька років поспіль обговорюють створення електронної версії «Великої російської енциклопедії», а у держбюджет вже заклали кошти на роботу над нею.

У вересні MediaSapiens писав, що в Росії хочуть створити власний аналог «Вікіпедії». Для цього мають виділити відкритому акціонерному товариству «Велика російська енциклопедія» (ВРЕ) майже 2 млрд рублів ($31 млн). Таку суму закладено у проєкти російського бюджету за 2020 і планові 2021-2022 роки.

Тепер стало відомо, що президент РФ Володимир Путін запропонував взагалі замінити «Вікіпедію» її російським аналогом. Про це повідомляє ТАСС.

Путін вважає, що російський аналог «Вікіпедії» буде більш достовірним джерелом інформації.

«З приводу Вікіпедії ... краще замінити її новою Великою російською енциклопедією в електронному вигляді. Це буде, в усякому разі, достовірна інформація в хорошій, сучасній, до речі кажучи, формі», — сказав він.

Так Путін прокоментував інформацію про те, що школярі часто користуються неперевіреними джерелами інформації, до якої деякі відносять і «Вікіпедію».

Російська влада обговорює створення вітчизняного аналога «Вікіпедії» починаючи з 2016 року.

Томи Великий російської енциклопедії у паперовому вигляді виходили з 2004 по 2017 роки. Крім того, зараз однойменним видавництвом ведеться робота зі створення аналогічного загальнонаціонального інтерактивного енциклопедичного порталу, пише ТАСС.

Нагадаємо, раніше ми писали, що українська «Вікіпедія» встановила новий рекорд відвідуваності.

ms.detector.media