ms.detector.media
MediaSapiens
31.10.2019 11:07
Трамп опублікував фейкове фото нагородження собаки, який допоміг знищити лідера ІДІЛ
Трамп опублікував фейкове фото нагородження собаки, який допоміг знищити лідера ІДІЛ
Президент США Дональд Трамп опублікував на своїй сторінці в Twitter фейкову фотографію нагородження собаки, яка брала участь в ліквідації ватажка ІДІЛ Абу Бакра Аль-Багдаді.

На фотографії Трамп нібито вішає на груди собаці медаль. При цьому помітно, що собака розміщена на знімку за допомогою фоторедактора.

AMERICAN HERO! pic.twitter.com/XCCa2sGfsZ

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 30, 2019

Як повідомляє The New York Times, оригінальна фотографія була опублікована у 2017 році у виданні Associated Press. На оригінальному знімку Трамп нагороджує найвищою військовою нагородою США — медаллю «Пошани» Джеймса К. МакКлогана (James C. McCloughan), медика американської армії у відставці, який врятував життя 10 людей під час війни у ​​В'єтнамі.

На фейковому фото замість військового медика поставили собаку, а замість вищої військової нагороди США — медаль у вигляді відбитка собачої лапи.

Згодом Трамп зробив репост свого твіту, написавши: «Дякую Daily Wire. Дуже миле відтворення, але «жива» версія Конана покине Близький Схід та прибуде до Білого дому десь на наступному тижні!»   

Thank you Daily Wire. Very cute recreation, but the “live” version of Conan will be leaving the Middle East for the White House sometime next week! https://t.co/Z1UfhxsSpT

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 31, 2019

У телефонному інтерв'ю з NYT 73-річний МакКлоган, який не бачив зображення перед тим, як репортер надіслав його, сказав, що інтерпретував це як містер Трамп, визнав собаку героєм. Він не ображався і сміявся, коли порівнював два образи.

Він також був стурбований станом собаки після того, як президент написав у твіттері, що вона отримала поранення, коли лідер ІДІЛ підірвав пояс смертника.

Нагадаємо, раніше Mediasapiens раніше писав, що У США хочуть зареєструвати торгову марку «fake news», щоб Трамп не міг згадувати цей вислів.

 

ms.detector.media