ms.detector.media
Володимир Рихліцький
25.10.2019 14:26
Шарій в ефірі «112 Україна» звинуватив активіста Стерненка в умисному вбивстві, а генпрокурора — в бездіяльності
Шарій в ефірі «112 Україна» звинуватив активіста Стерненка в умисному вбивстві, а генпрокурора — в бездіяльності
Відеоролики колишнього журналіста, а зараз — блогера та політика, який підігрує російській пропаганді про Україну — Анатолія Шарія почали транслювати в ефірі каналу «112 Україна»

У першому випуску блогу для 112 каналу Шарій звинувачує нового генпрокурора Руслана Рябошапку у бездіяльності щодо справи одеського активіста Сергія Стерненка, на якого скоїли три напади. Під час останнього він, захищаючись, поранив ножем одного з нападників, в результаті чого той помер. 

Шарій маніпулює, називаючи Стерненка «вбивцею», стверджуючи, що він нібито наздогнав нападника за 100 метрів від місця злочину та навмисно завдав йому удару ножем. При цьому не згадує, що це був третій напад на нього зі зброєю, під час якого сам активіст отримав ножове поранення руки та струс мозку.  

«Стерненко — це вбивця, він вбив людину. Стерненко мав би сидіти і сісти він мав ще рік тому і повинен був почати відбувати своє довічне ув'язнення або 15 років. Я думаю, пожиттєве там цілком прийнятне. При цьому попередня влада постійно «відмазувала» активіста Стерненка. Генпрокурор Луценко навмисно передав його справу в СБУ. Спочатку він зустрівся зі Стерненком — ви ж знаєте, генпрокурори в Україні дуже люблять зустрічатися з рядовими вбивцями, грабіжниками, насильниками. Дивишся — генпрокурор пішов кудись — зустрічатися з черговим вбивцею і насильником.

Так ось генпрокурор спочатку зустрічається з цим Стерненком, вони про щось розмовляють, генпрокурор морщить лобик, а після цього зі Стерненком нічого не відбувається. Його справу відправляють в СБУ, але СБУ не займається такого роду справами і цю справу відправляють туди тільки для того, щоб цю справу закрили», — говорить Шарій у своєму блозі.

При цьому він стверджує, що «ніякого захисту не було, бо неможливо захищаючись догнати людину і добити її ножем» та розповідає свою версію події.

Зазначимо, що таку ж версію події активно просувають у медіа проросійський блогер та соратник Януковича — Андрій Портнов, екс-регіонал Олег Царьов. Його активно підтримує блогер та народний депутат Олександр Дубінський. Відповідно, «вбивцею» Стерненка називають російські ЗМІ та група медіа, підконтрольна Віктору Медведчуку.

112 канал, де вийшов відеоблог Шарія, формально належить близькому соратнику проросійського політика Віктора Медведчука — Тарасу Козаку, однак фактично контролюється Медведчуком. 

Зазначимо, що у травні минулого року двоє нападників скоїли замах на Сергія Стерненка. Активіст отримав ножове поранення в руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший — отримав смертельний удар ножем у живіт. Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок. 

Це вже третій напад на Стерненка. 1 травня 2018 року невідомий вистрілив йому в голову з травматичної зброї. У лютому того ж року Стерненка побили біля його будинку. В організації нападів активіст звинувачує мера Одеси Геннадія Труханова. Труханов навіть скаржився на активіста Зеленському.

Стерненко вважає одеську поліцію заангажованою та просив передати матеріали досудового розслідування щодо нападу на нього в будь-який інший регіон України. Згодом справу передали до Києва.

У іншій частині свого блогу Шарій рекламує свого друга Андрія Портнова, підкреслюючи, що він ініціював 13 кримінальних справ проти екс-президента Петра Порошенка.

«Чи має нова влада який-небудь стосунок до відкритих кримінальних проваджень щодо Порошенка. Я скажу — ні. До відкриття цих справ причетний мій товариш Андрій Портнов, який постійно подавав документи з проханням перевірити те і те», — каже Шарій.

Тут же він звинуватив генпрокурора Руслана Рябошапку в тому, шо він «наказав не чіпати Ленінську Кузню» — завод, який належав Порошенку, зазначивши, що про це повідомляють у ЗМІ. Таку ж риторику мають проросійські видання, на кшталт «Украина.ру».

Раніше MediaSapiens уже писав про те, які меседжі просуває у медіа відеоблогер та проросійський політик Анатолій Шарій.    

 

ms.detector.media