ms.detector.media
MediaSapiens
TikTok Blog
25.10.2019 11:35
Після звинувачень з боку США у TikTok спростовують вплив влади Китаю на соцмережу
Після звинувачень з боку США у TikTok спростовують вплив влади Китаю на соцмережу
Сенатори Чак Шумер та Том Коттон написали листа американським розвідникам із проханням розслідувати TikTok, який належить китайській компанії ByteDance. Вони висловили занепокоєння можливими загрозами національній безпеці з боку платформи.

У четвер, 24 жовтня, засновники соцмережі TikTok опублікували у офіційному блозі компанії заяву. Вони написали, що не мають ніякої цензури щодо контенту про уряд Китаю. Ця публікація, пояснюють у компанії, з’явилася у відповідь на велику увагу, прикуту до платформи з боку Конгресу США. Там звинувачували соцмережу у зв’язках із китайською владою, у цензурі та навіть у загрозі національній безпеці США.

У дописі TikTok стверджують, що платформа не має цензури контенту, який критикує китайський уряд.

Напередодні, у середу, сенатори Чак Шумер та Том Коттон написали листа американським розвідникам із проханням розслідувати TikTok, який належить китайській компанії ByteDance, щодо можливих загроз національній безпеці. Раніше побоювання щодо того, наскільки інтенсивно у США росте популярність платформи, заснованій у тоталітарній країні, звучали і від Марка Цукерберга.

«У TikTok ми ставимося до цих питань надзвичайно серйозно. Ми прагнемо прозорості та підзвітності в тому, як ми підтримуємо наших користувачів TikTok у США та в усьому світі. У світлі останніх тверджень, ми вважаємо, що дуже важливо чітко окреслити певні конкретні питання», — йдеться у дописі.

Сенатори, таких як Шумер, Коттон та Марко Рубіо, в першу чергу занепокоєні твердженнями про цензуру та незахищеність даних у TikTok.  Але в останній заяві TikTok заперечує, що будь-які дані про американських користувачів можуть бути передані уряду Китаю.

«Ми зберігаємо всі дані користувача TikTok для США у Сполучених Штатах, із резервними резервними копіями в Сінгапурі», — пишуть у компанії.

Там зазначили, що центри обробки даних платформи розташовані повністю поза межами Китаю, і взагалі їх діяльність не не підпадає під дію китайського законодавства.

«Китайський уряд ніколи не просив нас видалити будь-який контент, і ми б не зробили цього, якби нас попросили», — йдеться у публікації блогу.

Нагадаємо, раніше Mediasapiens детально писав про те, що таке TikTok та як ця платформа зараз розвивається в Україні.

ms.detector.media