ms.detector.media
MediaSapiens
The Washington Post
25.10.2019 10:20
Facebook запускає окрему вкладку з новинами від провідних ЗМІ
Facebook запускає окрему вкладку з новинами від провідних ЗМІ
Керувати новим сервісом частково буде команда журналістів, яка відбиратиме головні новини. Однак частіше вкладку новин будуть генерувати спеціальні алгоритми.

Раніше Mediasapiens писав, що компанія Facebook запропонувала кільком провідним американським ЗМІ 3 млн доларів на рік за ліцензію на розміщення їхнього контенту у новому розділі соціальної мережі, який з’явиться невдовзі. Зокрема, таку пропозицію від компанії отримали ABC News, The Washington Post, Bloomberg а також Dow Jones, що є видавцем The Wall Street Journal.

Тепер Facebook впритул наблизилася до запуску окремої вкладки, пише The Washington Post. Вкладка буде пропонувати матеріали від сотень ЗМІ, повідомляє The Washington Post.

Facebook планує додати в нову вкладку новини від близько 200 різних видань. Серед них будуть Business Insider, BuzzFeed News, New York Times та інші. Деяким з видань компанія буде платити за постачання контенту, як і анонсували раніше.

Запуск вкладки новин, як очікує компанія, має повернути Facebook у бізнес з доставки новин. Новий розділ також дозволить соцмережі прямо конкурувати з сервісами агрегації новин таких компаній, як Google і Apple.

Керувати новим сервісом частково буде команда журналістів, яка відбиратиме топові новини. Однак в основному вкладку новин будуть генерувати спеціальні алгоритми. Вони запропонують матеріали за інтересам користувачів. Там будуть такі теми як політика, спорт, охорона здоров'я, технології, розваги, тощо.

До зими 2018 року соцмережа Facebook була одним з головних джерел новин у світі. Але спад пішов після того, коли там змінили алгоритм ранжирування новин, показуючи в пріоритеті новинної стрічки пости членів сім'ї та друзів, пише видання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Facebook видалила 50 акаунтів в Instagram, пов’язаних із російською «фабрикою тролів».

ms.detector.media