ms.detector.media
MediaSapiens
bbc.com
23.10.2019 15:02
Велика Британія заборонила в Instagram маніпулятивну рекламу дієтичних добавок
Велика Британія заборонила в Instagram маніпулятивну рекламу дієтичних добавок
Британський регулятор зобов’язав рекламодавців видалити оголошення про дієтичні добавки — їх радили зірки, яким такі продукти не потрібні.

Як пише BBC, зірки телебачення Кеті Прайс (Katie Price) та Лорен Гуджер (Lauren Goodger) рекламували у своїх Instagram-акаунтах дієтичний напій, а Джорджія Гаррісон (Georgia Harrison) радила гумки для втрати ваги. Вони хвалили у постах ці засоби і казали, що їм вони допомогли.

«Не можу зупинитися. Це швидкий і зручний спосіб скинути вагу у здоровий спосіб. Цей напій містить вітаміни, клінічно тестовані натуральні волокна і без проносного ефекту. Та, що найважливіше, він діє щоразу!» — писала Кеті Прайс у Instagram.

Відомство, яке слідкує за дотриманням стандартів у рекламі (ASA), виявило порушення: «З реклами видно, що зіркам не потрібно худнути, щоб досягти здорової ваги».

Регулятор заявив, що фото пані Гуджер, ймовірно, були відредаговані, аби її талія виглядала ще тоншою. Тобто зображення «не відповідають її реальній формі тіла». Відомство також обурене тим, що такі оголошення від пані Прайс та пані Гуджер створили враження нібито худим людям «потрібно або доцільно» вживати продукти, які пригнічують апетит. В ASA називають це безвідповідальним.

Не пройшли перевірку від регулятора і деякі рекламні пости в акаунтах самих компаній.

«Ми отримали запевнення від обох рекламодавців, що вони вже видалили пости або зроблять це найближчим часом», — повідомив регулятор.

Нагадаємо, нещодавно у Великій Британії  заборонили рекламу через гендерні стереотипи. Наприклад, у рекламі сиру «Філадельфія» героями відео були два чоловіки, які відволікалися на їжу і забували про своїх дітей, залишивши їх на конвеєрній стрічці.

ms.detector.media