ms.detector.media
MediaSapiens
Etcetera Media
22.10.2019 14:04
Через закриття плеєра Moonwalk, в Україні припинили роботу 3 сайти з піратським кіно
Через закриття плеєра Moonwalk, в Україні припинили роботу 3 сайти з піратським кіно
У зв’язку з відключенням серверів стрімінгового плеєра Moonwalk у Нідерландах, перестали працювали щонайменше три великих українських піратських онлайн-кінотеатри, серед яких HDrezka, KinoGo та «ГідОнлайн».

Як повідомляє TorrentFreak, плеєр Moonwalk не просто відтворював контент, а зберігав його, забезпечуючи швидкий обмін. Власне, Moonwalk був піратською мережею доставки контенту (CDN). 

Щоб отримати доступ до бібліотеки, власникам сайтів достатньо було вставити код плеєра на свій сайт. На серверах Moonwalk зберігалася колекція з 26 тисяч фільмів та близько 10 тисяч серіалів. Тільки за останні місяці вона поповнилася на 2,5 тис. позицій. 

За кожну тисячу переглядів Moonwalk платив сайтам по $0,6. Як і більшість інших піратських онлайн-кінотеатрів, він заробляв на рекламі, в основному, нелегальних онлайн-казино.

В рамках спецоперації, яка проводилася з представниками правоохоронних органів, Голландський фонд захисту авторських прав (BREIN) домігся відключення серверів, арешту та конфіскації майна, а також видачі метаданих трьох голландських і двох зарубіжних юридичних осіб, пов'язаних з Moonwalk.

На Moonwalk опублікували оголошення про те, що сайт «закритий назавжди».

Як повідомляв MediaSapiens, у грудні 2016 року після закриття файлообмінника FS.TO. аудиторія піратського онлайн-кінотеатру KinoGo збільшилася в 2,5 рази.

 

ms.detector.media