ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook Newsroom
22.10.2019 11:15
Facebook та Instagram будуть приховувати фейкові публікації
Facebook та Instagram будуть приховувати фейкові публікації
Окрім того, компанія Twitter також пообіцяла реагувати на виклики, пов’язані із маніпуляціями у ЗМІ.

Facebook напередодні виборів президента США 2020 року вводить нові правила боротьби з фейковими публікаціями.

Про це представники компанії 21 жовтня розповіли у своєму офіційному блозі.

Зазначається, що у листопаді компанія почне позначати і приховувати у Facebook і Instagram контент, визначений фейковим третіми особами. Такі повідомлення будуть показуватися в стрічці, але для їх перегляду потрібно буде натиснути на додаткову кнопку. Користувачам, які захочуть поділитися інформацією, раніше визнаною недостовірною, будуть показувати спливаюче вікно з інформацією про це.

Facebook також почне маркувати сторінки, що належать «медійним організаціям, які повністю або частково перебувають під редакційним контролем влади їх країн». Компанія розробила своє поняття «державне ЗМІ» і пообіцяла регулярно оновлювати цей список. Якщо ЗМІ буде не погоджується з цією міткою, воно може спробувати її оскаржити.

Перед виборами компанія запустила функцію під назвою Facebook Protect — захист акаунтів учасників передвиборної гонки. Адміністратори сторінок зможуть зареєструватися у цій системі і запрошувати туди своїх колег. Якщо Facebook виявить спроби зламу одного аккаунта з цієї мережі, то зможе швидше захистити інші облікові записи, пов'язані з цією організацією.

Скриншот: Нова функція Facebook Protect

Компанія також розповіла про видалення трьох мереж акаунтів з Ірану і однією з Росії, в рамках боротьби з закордонним впливом. Акаунти видалили на підставі дій, а не опублікованого контенту.

«У кожному разі люди, які стоять за цими діями, координувалися між собою і використовували підроблені облікові записи для видачі себе за інших, що і стало підставою для нашого кроку», — пояснили у соцмережі.

В Фейсбук додали додаткову інформацію про те, хто керує сторінкою. На вкладці буде відображатися юридична назва організації, її адреса і власник. Нововведення пояснили тим, що часто організації приховують від користувачів, що саме вони керують зазначеної сторінкою. Відтепер користувачі зможуть подивитися, скільки кандидат в президенти США витратив на рекламу, а також його витрати на кампанію на федеральному і регіональному рівнях.

Того ж дня, 21 жовтня, схожу заяву опублікували і у компанії Twitter. Там обмежилися коротким повідомленням, але заявили, що будуть працювати над оновленням правил у зв’язку із тим, як змінюється поведінка користувачів в інтернеті. Там захотіли вислухати відгуки користувачів стосовно того, як саме змінювати правила.

«Ми працюємо над новою політикою з вирішення питань щодо штучних та маніпулятивних медіа у Twitter, але спочатку ми хочемо почути вашу думку», — заявили у компанії.

У ще одній публікації компанія Twitter пояснила, що під маніпулятивними медіа розуміють такі, що «Змінюють початкове значення/мету» публікацій, які здаються правдивими, але не є такими.

Нагадаємо, раніше «Детектор Медіа» писав, чому Марка Цукерберга розкритикували після його виступу перед студентами.

ms.detector.media